Belépés
Zöldborsókrémleves retekkel
Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg tisztított zöldborsó, 20 dkg burgonya, két csokor újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyem, 12-16 szál metélőhagyma, 4 szem retek, 2 ek. olaj, 3 dl tej, 2 zöldségleveskocka, 2 dl főzőtejszín.
1. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Felöntjük 1,2 liter vízzel és a tejjel, bele...
Uborkás burgonyasaláta
Hozzávalók (4 személyre): 1 kg nem szétfövő burgonya, 1 kis kígyóuborka, egy csomó hónapos retek, 1 közepes fej lila hagyma, egy csokor metélőhagyma, 6 evőkanál fűszerecet, 1 teáskanál kristálycukor, 4 evőkanál olaj, só, őrölt bors, a díszítéshez salátalevelek.
1. A burgonyát héjában (kb. 20 perc alatt) megfőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük és meghámozzuk.
2. A hosszába...
Lilahagymás kocsonya
Hozzávalók:

40 dkg lilahagyma, 5 dl félédes vörösbor, 2 ek. méz, só, őrölt fehér bors, 1 ágacska friss kakukkfű, 2 ek. olaj, 2 csapott kiskanál zselatinpor, 20 dkg brokkoli, a mártáshoz: 2 ek. cukor, 2 dl félédes vörösbor, 1,5 dl tejszín, a forma kikenéséhez: olaj, a díszítéshez: 20 dkg brokkoli.

Elkészítése:

A hagymát vastagabb szeletekre vágjuk. B...
Sonkás zöldségtál
Hozzávalók (4 személyre):
25 dkg padlizsán, só, bors, 300 g cukkini, 1 póréhagyma, 2 nagy, piros húsú paprika, 10 dkg főtt sonka, 4 dkg füstölt sajt, 4 ek. olaj, provencei-i fűszerkeverék, 2 tojás, 1 dl tej, 1 dl tejszín, 1 kk. ételízesítő, 120 g finomliszt.
1. A padlizsánt 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk, majd szűrőtálba szórjuk, fél órára erősen besózzuk, azután leöblítjük...
Epres-krémes palacsinta
Hozzávalók (8 palacsintához):
100 g finomliszt, 2 tojás, egy csipet só, 2,5 dl tej, 1 ek. olaj, 1 ek. rum, 4 citromfű-/mentabóbita. A mártáshoz és a töltelékhez: 50 dkg eper, 10 + 5 dkg cukor, 1 citrom, 1 ek. étkezési keményítő, 1 tasak vaníliás pudingpor, 4 dl tej, 0,5 dl rum.
1. A palacsintákhoz simára keverjük a lisztet a tojásokkal, a sóval és a tejjel, lefedjük, 30 ...
Zöldborsó krémleves retekkel
Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg tisztított zöldborsó, 20 dkg burgonya, 2 csokor újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyem, 12-16 szál metélőhagyma, 4 szem retek, 2 ek. olaj, 3 dl tej, 2 zöldségleveskocka, 2 dl főzőtejszín.
1. A zöldborsót megtisztítjuk. A burgonyát, az újhagymát és a fokhagymát meghámozzuk. A burgonyát kockákra, az újhagymát 8-10 cm-es...
Málnahabos képviselőfánk
Hozzávalók (20 darabhoz):
1 dl olaj, csipetnyi só, 20 dkg liszt, 4 tojás, 5 dl tejszín, 2 zacskó habfixáló, 25 dkg málna, kb. 10 dkg porcukor.
1. Az olajat kb. 4 dl vízzel együtt fazékba öntjük. Csipetnyi sót szórunk bele, és felforraljuk. Egyszerre beleöntjük az összes lisztet, majd fakanállal, alacsony hőfokon addig keverjük, amíg a tészta az edénytől egy darabban el n...
KöZLEKEDÉSMORPHOLóGIA
... Oliver helyzetmeghatározása
---------------------------
Akármerre tartasz, ott állsz megfürödve.

Az utazás első türvénye
-----------------------
Mindig tovább tart odaérni, mint vissza.

Repülőgéptörvény
----------------
Ha a géped késik, az a gép, amelyre át kell szálnod pontosan indul.

A kampán...
SMS-ek 11
A csókot nem magyarázni, hanem megismételni kell!

Akarsz engem? Már sokan akartak. Voltak akik háromszor is megkaptak, de még senki nem panaszkodott. A szívinfarktusod

Mint áldás vagy varázs úgy borul rám a tested,egymásba lassan elvegyülünk. Ölbetett kézzel ül most itt a csönd,nézi ahogy szeretkezünk.

Jön majd éjszakára nappal, tavasz követ mind...
Káposzta fejtett babbal
Hozzávalók (4 személyre):

50 dkg fejes káposzta, 50 dkg mélyhűtött fejtett bab, 2 fej vöröshagyma, 1 szál póréhagyma, egy csomó leveszöldség, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál vaj vagy margarin, 2-3 evőkanál olaj, só, bors, köménymag, a díszítéshez friss zellerzöld.

1. A vöröshagymát megtisztítjuk, és négyfelé vágjuk. A megtisztított, megmosott leveszöldséget kock...
Mézes narancsos csirke
Hozzávalók:

Kb 4 db csirkecomb (de más hús is megfelel), só, őrölt bors,vegeta, fahéj, őrölt gyömbér és szerecsendió, méz, narancs, kevés olaj.

Elkészítés:

A húsokat metisztítjuk, megmossuk, majd sózzuk, borsozzuk, és a többi fűszerrel is bekenjük mindkét oldalát. Kevés olajat öntünk egy serpenyőbe, beletesszük a fűszerezett húst és kb félig megsütj...
Indián krémes
Hozzávalók:

Kb 4 csomag kakaós Be-be keksz, kis gömbölyű babapiskóta, vaníliás pudingpor, tej, rumaroma, ráma, porcukor, ét tortabevonó.

Elkészítés:

A kekszek felét lerakjuk egy tálcára. A pudingot megfőzzük (ált egy nagy tálcához 2 zacskóval főzök meg) kevesebb tejben, mint amennyit a zacskóján ír, majd kihűtjük. Ezután belekeverjük a rámát és a po...
Ajvar mártás
...

Hozzávalók:
1 kg padlizsán,
2 kg vastaghúsú paradicsompaprika,
4 dl olaj,
1 fej fokhagyma,
só,
cukor,
ecet, ízlés szerint.

Kissé munkaigényes.

Elkészítés:

A megmosott padlizsánt előmelegített, forró sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg láthatóan megég a héja. Ezután fa- vagy műanyagkéssel meg...
MAJONÉZ
...
Hozzávalók:

2 tojássárgája
1,5 dl olívaolaj (esetleg napraforgóolaj)
teáskanálnyi mustár
csipetnyi fehér bors
só és 2 evőkanálnyi citromlé


A tojáshoz először a mustárt add hozzá, s csak utána az olajat.
A tojás sárgájához folyamatos keverés közben csepegtesd hozzá az olajat. (Az is jó, ha géppel dolgozod össze.) Ha a tojá...
Édes-savanyú mártás
...
Hozzávalók:

1 evőkanál kukoricaliszt
1 evőkanál méz
1 evőkanál szójamártás
1 evőkanál sűrített paradicsom
2 evőkanál borecet
3 evőkanál olaj
100 g vöröshagyma szeletelve
2 gerezd fokhagyma összezúzva
100 g sárgarépa hosszú vékony csíkokra vágva
100 g zöldpaprika szeletelve
100 g gomba szeletelve
100 g uborka ...
Hamis vadasmártás
...
Hozzávalók:
1 csokor leveszöldség,
1 fej vöröshagyma,
1 evokanál liszt,
2 dl tejföl,
1 evokanál mustár,
1/2 citrom leve és reszelt héja,
1 evokanál cukor,
3 evokanál olaj,
ízlés szerint só,
1 csapott mokkáskanál törött bors.

A zöldségeket megtisztítjuk, majd lereszeljük. Mély
serpenyobe öntünk 2 evokanál olajat...
Arab mézes rudacskák
...

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt,
2 teáskanál őrölt fahéj,
1 csomag vaníliás cukor,
1 db narancs reszelt héja,
2,5 dl fehérbor,
1 dl finom étolaj,
3 dl méz,
1,5 dl víz,
kb. 1 liter finom étolaj a sütéshez.

A lisztet kupacoljuk fel egy fa gyúrótábla közepén, a halom tetején alakítsunk ki egy mélyedést. ...
Tégelach
...

Hozzávalók:
3 evőkanál olaj,
l evőkanál cukor,
2 és fél csésze liszt,
4 db tojás,
kevés só,
1 teáskanál sütőpor,
fél csésze durvára vágott dió;

a sziruphoz:
2 és fél csésze méz,
1 csésze cukor,
4 csésze víz,
2 teáskanál őrölt gyömbér.

Elkeverjük az olajat, a cukrot és a lisztet, Fel...
SÖRTÉSZTA KÉSZÍTÉSE
...
20 dkg liszthez
2 dl sört,
3 tojást,
0,5 dl olajat, s
kevés sót veszünk.

A lisztet csomómentesen összedolgozzuk a tojások sárgájával és a sörrel, valamint egy kis sóval. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, s az olajjal együtt ezt is a tésztához keverjük.
...
Mézes teakenyér
Hozzávalók:

200 g liszt, 1 evőkanál sütőpor, 1 csipet só, fél teáskanál fahéj, fél teáskanál gyömbér, 200 ml tej, 125 ml méz, 100 ml erős fekete tea főzet, 100 ml olaj, 1 db tojás, 1 csomag vaníliás cukor.

Elkészítése:

Egy edénybe keverjük össze a lisztet, sütőport, sót, fahéjat, gyömbért és a vaníliás cukrot. Egy másik keverő edénybe tegyük a tojá...
1 2 3 .....510 511 ..765 766 ...1019 1020 1021 
Címkék: SÖRTÉSZTA KÉSZÍTÉSE, csokor petrezselyem, olajat felforrósítjuk, áttört fokhagymát, csomó hónapos, csokor metélőhagyma, díszítéshez salátalevelek, burgonyát héjában, forma kikenéséhez, hagymát vastagabb, palacsintákhoz simára, zöldborsót megtisztítjuk, fokhagymát meghámozzuk, burgonyát kockákra, újhagymát 8-10, összes lisztet, utazás első, géped késik, csomó leveszöldség, díszítéshez friss, vöröshagymát megtisztítjuk, húsokat metisztítjuk, többi fűszerrel, fűszerezett húst, kekszek felét, pudingot megfőzzük, nagy tálcához, megmosott padlizsánt, tojáshoz először, tojás sárgájához, zöldségeket megtisztítjuk, lisztet kupacoljuk, halom tetején, lisztet csomómentesen, tojások sárgájával, tojásfehérjékből kemény, olajjal együtt, tésztához keverjük, edénybe keverjük, vaníliás cukrot, másik keverő, repülőgéptörvény, tojásfehérjékből, szívinfarktusod, megfonnyasztjuk, felforrósítjuk, összedolgozzuk, leveszöldséget, palacsintákhoz, burgonyasaláta, napraforgóolaj, palacsintához, fűszerkeverék, kukoricaliszt,
© 2013 TVN.HU Kft.